Зъбни Коронки

      Кога се налага изработването на зъбна коронка?

      Лечението със зъбни коронки най-често се прилага в случаите, в които имаме силно разрушени от кариес зъбисчупени зъби, зъбни дисплазии ( промени във формата и цвета на зъба), изтрити зъби, умъртвени или живи зъби с големи пломби, връщане на зъба в  зъбната редица. Целта е, чрез целите обвивни коронки да се възстановят загубената  позиция, анатомична форма, нарушените функция и естетика.Приличат на шапчици тип боме и се циментират върху предварително изпиленият с определена форма зъб - нарича се зъбно пънче.

      Обикновено зъбите спрямо, които се прилага това лечение са умъртвени или се налага или се налага да се умъртвят. В редки случаи зъбите лекувани с зъбни коронки могат да се запазят живи.

      Първата стъпка при лечението е изграждане на зъба. За задни зъби (кътници), използвам коренови щифтове и фотополимер с който изграждам разрушеният зъб.  Друг вариант за възстановяване, е изграждането с пинлей. Прилагам го при  предностоящи еднокоренови зъби. След изграждането следва изпиляване като целта ми е да изработя зъбно пънче върху, което да легне коронката. 

       Как се изпилява зъбът за да се изработи зъбна коронка въху него?

       Подготовката на зъбното пънче може да бъде с праг ( прагово изпиляване ) и безпрагово ( тангенциално ) изпиляване.                

              а).  Праговото изпиляване е биологично по-поносимо, адаптирането на готовата коронка е точно, съвременните материали за корони го изискват. Този тип изпиляване се използва при изработката на циркониеви зъбни коронки и циркониеви зъбни мостове, керамични зъбни коронки, металокерамични зъбни коронки и металокерамични зъбни мостове, метални зъбни коронки и мостове.     

              б). Тангенциалното изпиляване се прилага при пародонтозни зъби и зъби с големи пулпни камери. Върху така изпилени зъби се изработват металокерамични зъбни коронки и мостове, и метални коронки и мостове  

       Какви са предимствата и недостатъците на най-често прилаганите видове зъбни корони използвани в съвременната стоматологична практика? 

               1.  Металокерамични Корони  -  отличават се с добра здравина и добра естетика. Прилагат се и в задните дъвкателни и в предните участъци на зъбната редица.  Високо качество и достъпна цена.  Проблемът при тях е металното кепе ,което може да придаде лек сивкав отенък на цвета на зъбната коронка и на венечния ръб. Металокераничнитекорони са непропускливи за светлината и това е техен основен недостатък - влияе върху естетиката и може да се наблюдава визия характерна за изкуствен зъб. Фиксирането е с цименти.

               2.  Изцяло керамични коронки  -  отлична естетика, максимално естествена визия - подходящи са за възстановявания на предни зъби. Пропускливи са за светлината и това ги прави красиви и живи.  Здрави са и поемат дъвкателното налягане. Могат да се изработвт малки тричленни порцеланови зъбни мостове във фронталният участък. Разумна цена. В дентална клиника Ремедия Дент изработваме порцеланови зъбни коронки от литиево-дисиликатана керамика - IPS e.max керамика. Фиксирането на зъбните корнки към зъбното пънче е с адхезивно циментиране. От прескерамика се изработват и ендокорони. С едндокорони се възстановяват умъртвени зъбикато освен на адхезивното циментиране се разчита и на задръжка от страна на правилно изпилената пулпна камера на умъртвеният зъб. Тук нямаме вътрекоренови задръжни щифтове. Предимството е в щадящото и минимално изпиляване на зъбните тъкани.От порцелан се изработват и онлеи, инлеи и овърлеи наи-често върху живи зъби.

               3.  Циркониеви коронки  -  много добра естетика и здравина. Прилагат се в цялото съзъбие. Циркиний- керамичните  зъбни коронки са пропускливи за светлината и това определя естествената им визия. Циркониевите зъбни коронки са много здрави и са подходящи за изработване на циркониеви зъбни мостове.      

               4. Метални коронки  -  здрави, неестетични. Прилагат се в крайните дъвкателни зони при липса на място.           След изпиляването на зъбите се взима отпечатък , по който в лабораторията се изработва зъбната коронка.

             Колко струва една зъбна коронка?

             Стоматологът пеценява и предлага на пациента подходящият за ситуацията вид зъбна корона или мост, като винаги се предлага и алтернативен вариант. Инвестицията е дълготрайна, а качеството е от значение.
ЕТИКЕТИ
Циркониеви Коронки Цени, Циркониеви Мостове Цени, Циркониеви Корони Бизнес Парк София, циркониеви корони младост, слатина, дружба, борово, надежда, студентски град, витоша, иван вазов, бели брези, циркониеви корони The Mall, циркониеви корони Център, Циркониеви Корони и Мостове Плиска, Зъбни Коронки Цени, силно разрушени зъби, Счупени Зъб, зъбни дисплазии, зъбна естетика, зъбни коренови щифтове, пинлей, зъбно пънче, прагово изпиляване, безпрагово изпиляване, тангенциално изпиляване, металокерамични коронки цени, изцяло керамични коронки разумни цени софия, циркониеви коронки цени софия, метални коронки, високо качество на достъпни цени софия гео милев изток изгрев редута яворов, изпиляване на зъби софия, естетична стоматология софия цени гео милев, зъболекар изток, зъболекар редута, зъболекар яворов, зъболекар лозенец, изгрев, циркониеви мостове цени, циркониеви корони дианабад
Керамичните Зъбни Коронки - Красота и Качество- IPS e.max Press
        Красивата усмивка е израз на здраве, щастие и просперитет! За някои хора тя е природна даденост. За други е резултат от осъзнатост, отговорно отношение към личното стоматологично здраве и перфектна зъболекарска работа. &nbs...
Какви Са Предимствата на Циркониевите Коронки И Циркониевите Мостове?
            Красивите зъби придават лъчезарна усмивка. Но какво ще стане, ако те са увредени от коварното време? Или цветът им вече не е привлекателен? Ако са счупени при травма или зъболекарят ви е казал, че еди...