Зъбни Мостове

       Изработването на мост се налага тогава , когато в устата има липсващ зъб или зъби . Дефектът на зъбната редица може да бъде възстановен чрез зъбен мост или имплант .

      Основно изискване при изработванто на мостове е дефектът на зъбната редица да е ограничен от налични зъби или импланти върху които след изпиляване , се закрепва мостовата конструкция. Второто важно изискване е мостът да е конструиран правилно , така че носещите зъби да не се претоварват и травмират от повишеното вече дъвкателно налягане , което поемат.  

       Когато в зъбната редица имаме липсващ зъб се наблюдава нарушена функция, засегната е в различна степен и естетиката. Има опасност от размествене на зъбите ограждащи дефекта и прорастване на срещулежащите зъби. Често се наблюдават поражения и на зъбодържащият апарат ( пародонт ) на групите зъби , които изброих. Ето защо възстановяването на целостта на зъбната редица, било то с мост или импланти е силно препорачително и има профилактичен момент. По този начин се създаба оклузо-артикулационно равновесие в устата и зъбните редици работят като единна силова система с плътни контактпунктове между зъбните коронки, предавайки налягането в посока напред.

       В зъболекарската практика наи-често се изработват металокерамични мостове. Те са оптимален вариант между здравина, естетика и цена. Циркониевите мостове се характеризират с отлична естетика и здравина и са подходящи за възстановявания и в предните и в задните зони на  дъвкателните редици. Изцялокерамичните мостове са малки тричленни констукции , с които се лекуват дефекти в слабо натоварените фронтални участъци. Те имат отлична естетика
ЕТИКЕТИ
липсващ зъб лечение софия цена гео милев изток редута младост изгрев, Зъбен Мост Цена, зъбни импланти, дефект на зъбната редица, зъбна травма, претоварен зъб, прорстване на зъби, зъбодържащ апарат, пародонт, здрави и естетични мостове цена софия, зъбна естетика и цена, естетика и здравина на зъбните пломби, металокерамични мостове разумни цени високо качество софия, циркониеви мостове цени софия, зъболекар Бизнес парк София, Зъболекар Студентски Град, стоматолог в Младост