Детско зъболечение

          ".....Имало едно мече, тръгнало то с болно зъбче по пътече и стигнало до горският зъболекар Га-На, които бил облечен в бяло елече....." 

          Ето така започва посещението на малките ни пациенти в кабинет "РЕМЕДИЯ - ДЕНТ".Работата с деца е отговорна. Тук задачата на зъболекарят е да проведе лечебните дейности по възможно най-добрия начин, за най-кратко време и да сведе до минимум негативните изживявания на детето.

          Да се грижиш за телесното си и в частност за стоматологичното си здраве  е култура и навик, които трябва да се възпитават от ранна детска възраст. Ето защо мойте съвети към родителите са следните :

                1. Научете децата си да си изплакват устата след като са консумирали сладки храни.

                2. Създайте навик на децата си да си мият зъбите вечер задължително.

                3. Водете децата си редовно на профилактични прегледи. Липсата на болка НЕ говори за липсата на проблем. Кариесът протича безсимптомно.

                4. Прилагайте силанизация на постоянните зъби

                5. Консултирайте се с ортодонт,ако Вашият зъболекар Ви препоръча това или ако забележите, "неравно подредени зъби".

            В стоматологичен кабинет "РЕМЕДИЯ - ДЕНТ" провеждаме силанизация и лекуваме кариеси , пулпити и периодонтити на временни зъби. Кабинетът работи и с НЗОК.          
ЕТИКЕТИ
детско зъболечение, детска стоматология, лечение на кариес при деца, ортодонт, силанизация, силанти, НЗОК, лечение на детски зъби, РЕМЕДИЯ-ДЕНТ, детски зъболекар, лечение по здравна каса, лечение на детски зъби софия гео милев изток изгрев редута яворов младост център
Кога в денталната практика се използват силанти?
     При пробиват си детските поатоянни зъби се характеризират с незавършена минерализация на емайла . Това ги прави уязвими от агресивните фактори в устната кухина . Процесът на окончателна минерализация на емаила завършва три години след пр...