Поддържане и профилактика след лачение на пародонит.

      Дори и да е било проведено успешно лечение на възпалените венци, то рискът от повторната поява пародонтите увеличен. Поради тази причина се договарят редовни часове за профилактични прегледи, които в зависимост от съществуващите рискови фактори, трябва да се провеждат на всеки 3 до 6 месеца. С редовните контролни прегледи предварително може да се разпознае и да бъде лекувана повторна поява на пародонтит.

      По време на тези часове за профилактика , се извършва професионално почистване на зъбите, за да се отстранят всички новопоявилите се зъбен камък и плака върху трудно достъпните места. В тези часове се провеждат и обучения за повишаване квалификацията по отношение грижата за зъбите и устната хигиена.

      Сътрудничеството на пациента в тези часове е същественият фактор за успех, за  постигне на траен и стабилен резултат, без по-натаъшен рецидив на възпаление на венеца или разклащане на зъби. Към това сътрудничество спада оптимизирането на оралната хигиена, конкретно и на тази на венечните бразди  -  използване на интердентални четки за зъби ( с тях се почиства междузъбното пространство ), конци за зъби, намаляване на рискивите фактори като например оптимално лечение на диабет или спиране на тютюнопушеното.

      Ако стърателно спазвате указанията на лекуващия Ви зъболекар, при всички случаи ще имате много добри шансове трайно да се радвате на добре функциониращи, здрави и красиви зъби и венци.
ЕТИКЕТИ
възпалени венци, възпалени венци лечение, почистване на зъбен камък, зъбна плака, разклащане на зъби, устна хигиена, интердентални четки за зъби, четки за почистване на междузъбни пространства, лекуващ зъболекар, здражи венци, красиви и здрави зъби

всички статии