Пулпит

    Най-често когато зъбният кариес не е лекуван навреме, като негово усложнение се развива възпаление на нерва на зъба . Нарича се пулпит и се характеризира със силна и спонтанна болка . Тя се разпространява към ухо или слепоочие и е тупкаща или теглеща .

    Лечението се изразява в поставяне на упойка, отстраняване на болезненият нерв, разширяване, промиване на кореновите канали и се завършва със запълване на вече обработените канали . При обработката на кореновите канали се използва апекслокатор - уред , с който се определя точната дължина на кореновия канал . Използването на апекслокатор е от огромно значение за качествената обработка и запълване на каналите . Лечението на зъба завършва със щифтово изграждане и корана или естетична пломба .
ЕТИКЕТИ
възпаление на зъбен нерв, пулпит, силна и спонтанна зъбна болка, Болезнен Зъбен Нерв, зъбни коренови канали, апекслокатор, обработка и запълване на кореновите каналите, щифтово изграждане на зъб цена гео милев изток редута яворов изгрев младост, естетична пломба, лечение на пулпит цена софия, зъбобол лечение софия гео милев изток яворов редута изгрев младост мусагеница слатина дианабад, усложнение на зънния кариес - пулпит, лечение на пулпит цена