Счупен зъб

      Изграждането на счупени или силно разрушени зъби е една от често прилаганите дейности в стоматологичната практика. Обикновено става въпрос за умъртвени зъби или за такива , при които се налага умъртвяване поради голямата степен на разрушението. В тези случаи след като сме сигулни, че зъбът е с перфектно кореново лечение, имаме два варианта за възстановяване:

             а) Щифтово изграждане с фотополимер   

             б)  изработване на пинлей.                   

      Щифтово изграждане с фотополимер прилагам при кътниците. Щифтовете се циментират вътреканално, след обработка с калибрирани борери на кореновите канали. Те служат като арматура и задържат изграждането от фотополимер.        

       Изграждане с пинлей прилагам често при еднокореновите, силноразрушени и умъртвени зъби. Пинлеят е едноотливно метално пънче с коренов щифт, изработено в лаборатория,  което се циментира в предварително обработен коренов канал,  от които е взет отпечатък.                 

       И при двата вида възстановявания изброени до тук, лечението завършва с изработването на зъбна коронка.                

       Когато зъбът е силно разрушиен или счупен, но е жив и можем до го запазим витален,  използвам парапулпарни щифтове. Завиват се в дентина на зъба и служат като ретенция за фотополимерното изграждане.




ЕТИКЕТИ
счупени или силно разрушени зъби, Счупен Зъб, Разрушен Зъб, стоматологична практика в софия гео милев изток яворов редута, умъртвен зъб, кореново лечение на зъб, щифтово изграждане с фотополимер цена софия, пинлей цена, фотополимер, метално пънче, зъбен коренов щифт, зъбна коронка, зъбен парапулпарен щифт, изграждане на зъб, изграждане на зъб цена, изграждане на преден зъб, щифтово изграждане на зъб, изграждане на зъб върху корен, изграждане на зъб с щифт, изграждане на зъб с щифт цена, изграждане на зъб с фотополимер, изграждане на зъб с фотополимер цена, Изграждане На Зъб С Корона, изграждане на зъб с корона цена
Счупен зъб - какво е решението на проблема?
      Счупеният зъб е предизвикателство за всеки добър зъболекар. А добър дентален лекар се става след дългогодишно обучение, непрекъснато повишаване на квалификацията, практика, голямо старание и любов към стоматологията.     &nbs...