Изграждане на зъби

Изграждането на зъби в дентален кабинет РЕМЕДИЯ ДЕНТ се разделя на ти основни групи:

Изграждане на зъби с фотополимер.

Изграждане на зъби с фотополимер и щифтове.

Изграждане на зъби с пинлеи.

Изграждане на зъби сфотополимер и фиброщифтове.

Какво налага изграждането на зъби?

Изграждането на зъби е възстановителен стоматологичен метод най-често прилаган при лечението на счупени зъби. Изграждането на зъби се използва и при разрушените по различни причини зъби. Изтритите зъби са друга причина за изграждане на зъбаждаи.

Видове изграждане на зъби:

Играждане на зъби с фотополимер.

Първият вид изграждане на зъби е само с фотополимер. Този вид изграждане на зъби се прилага при леки счупвания на зъб или при малко разрушени зъби. Изграждането на зъби с фотополимер се използва и при слабо изтрити зъби. Изграждането на зъби с модерни фотополимери е ежедневие при възстановявания на счупени, разрушени или изртрити предни зъби. Когато изграждането на зъби е под формата на възстановяване на предни повърхности на фронтални зъби, се нарича бондинг. При бондинга като съвременен метод за изграждане на зъби се разчита на голямата здравина на връзката межди възстановителния материал и останалите стени на зъба, която се дължи на качествени бондови (залепващи) системи. А за естетиката при този тип изграждане на зъби се разчита на хамелеон ефекта на  фотополимерите използвани във всекидневната практиката на дентален кабинет РЕМЕДИЯ ДЕНТ. При изграждането на зъбите само с полимерни материали обикновено зъбите са живи.

Изграждане на зъби с щифт и фотополимер.

Втория вид изграждане на зъби е с фотополимер и щтифтове. Този вид изграждане на зъби  се прилага при значително счупени зъби. Силно разрушените и изтрити зъби също изискват изграждане на зъби с щифт и фотополимер. В този случай зъбите винаги са умъртвени. При този тип изграждане на зъби, след калибриране на кореновите канали на умъртевения зъб се циментира коренов щифт в кореновия канал на умъртвения зъб. Този щифт служи като арматура около която изграждането на зъба завършва с фотополимер. И тъй като говорим за големи счупвания, разрушения и изтривания, така изградения зъб трябва да се изпили и да се облече с зъбна коронка. При изграждането на зъби с щифт и фотополимер, щтифтовете, които се използват могат да бъдат метални, титанови или от фиброглас.

Изграждане на зъби с пинлей.

Третия вид изграждане на зъби е с пинлей. Пинлеят е лят метален юифт. Изграждането на зъби с пинлей се прилага при зъби счупени или разрушени до нивото на зъбния корен. Процеса на изграждане на зъба се състои в калибриране на кореновия катал на умъртвениа зъб и взимане на отпечатък от него. По отпечатъка в зъботехническата лабораторията се изработва лят метален щифт, които се циментира в корена на разрушения зъб. Изграждането на зъба завършва с изработката на зъбна коронка.

Изграждане на зъби цени.

Изграждането на зъби с фотополимер е в рамките на 100 лв. - 110 лв. Изграждането на зъби тип бондинг е 130 лв. - 150 лв. Изграждането на зъби с фотополимер и щифт е 120 лв. Изграждането на зъби с пинлей е 120 лв.

 
ЕТИКЕТИ
изграждане на зъби, изграждане на зъби цена, изграждане на зъби цена София, изграждане на зъби с фотополимер, изграждане на зъби с фотополимер цена, изграждане на зъби с фотополимер и щифт, изграждане с фотополимер и щифт цена София, изграждане на зъби с пинлей, изграждане на зъби с фотополимер и фиброщифтове, изграждане на зъби София

всички статии