Зъбни протези по здравна каса

Какво представляват зъбните протези по здравна каса?

Зъбните протези по здравна каса  са цели зъбни протези. Зъбните протези по здравна каса се изработват за горна напълно обеззъбена челюст, за долна напълно обеззъбена челюст или и за двете горна и долна изцяло обеззъбени челюсти в комплект. Изработени са от стандартната, доказана във времето пластмаса за цели зъбни протези. Изработката на целите зъбни протези по здравна каса продължава в пет амбулаторни посещения. След предаване на зъбните протези по здравна каса на пациента, следват едно, две посещени в кабинета за отстраняване на травмиращи ръбове по  зъбните протези.

Как се заплащат зъбните протези по здравна каса?

Зъбните протези по здравна каса са частично заплатени от НЗОК. При зъбните протези по здравна каса, НЗОК заплаща за една протеза 200 лв. Останалата част от сумата при зъбните протези по здравна каса пациента доплаща самостоятелно в кабинета. В дентален кабинет РЕМЕДИЯ ДЕНТ сумата, която се доплаща за една протеза е 250 лв.

На колко време се полагат зъбни протези по здравна каса?

Зъбните протези по здравна каса се изработват за период от четри години. След изтичане на този срок пациента има отново право на зъбни протези по здравна каса за следващи четри години.

Какви документи са необходими за зъбни протези по здравна каса?

Неоходимите документи за зъбни протези по здравна каса  са здравна кижка, която пациента носи със себе си, амбулаторен лист и декларация, които се попълват в денталния кабинет.

Доверете се и разчитайте на нас. Работим с опит, качество и внимание към всеки детаил.
ЕТИКЕТИ
зъбни протези по здравна каса, зъбни протези по здравна каса София, зъбни протези НЗОК, безплати зъбни протези, зъбни протези за пенсионери, зъбни протези цени, зъбни протези цени София

всички статии