Бондинг

Какво представлява бондинга?

Бондингът е стоматологична манипулация, при която с помощта на висококачествени фотополимери се възстановяват малки счупвания на зъбите. Чрез бондинга се отстраняват малки дефекти свързани с формата на зъбите (например резци с клиновидна форма). Размера им също може да бъде коригиран с бондинг. С бондинг се затварят разстояния между зъбите - диастеми (когато разстоянието е между резците) и треми (разстоянията между останалите зъби). С бондинг може да се изравни повърхността на резците при несъвършенства, неравности и слабост на зъбния емайл (зъбни дисплазии), които са резултат от болестни фактори, които са действали в ранна детска възраст. Когато имаме оцветявания на зъбите, които са резултат от приема на лекарства (най-често антибиотици - тетрациклин) в ранна детска възраст, оцветявания в кафяво при предозиране с флуор (зъбна флуороза), оцветявания след кореново лечение - едно от решенията също би могъл да бъде бондинга. Малки дефекти в положението на зъбите могат да се компенсират с бондинг. Приложението на бондинг се и при изтрити зъби, когато изтриването е в по-малки граници, е класически подход. При повдигане на височината на зхапката с коронки в задните зони, при резците може да се приложи увеличаване на височината на зъбите с бондинг.

 

Бондинг - фотополимерни фасети

Бондинг на предни разрушени зъби

Какви са предимствата на бондинга?

Изпиляванвто при бондинга е минимално. 

Цената на бондинга е достъпна. Бондинга е с по-ниска цена, сравнена с цената на фасетите.

Бондинга се изпълнява в едно посещение в зъболекарския кабинета поради по-малко инвазивната методика на изпълнение и характеристиките за работа с фотополимерите като съвременни стоматологични материали.

При бондинга се наблюдават отлични естетични резултати поради хамелеон ефекта на високите класове модерни фотополимерни материали. 

Предимсто за бондинга сравнен с фасетите са възможностите за корекция или поправка при счупване, оцветяване,изтриване

Какви са недостатъците на бондинга?

Недостатъците на бондинга са относителни и са свързани с по-малката здравика на фотополимерите сравнена с тази на фасетите, но както споменах вече, поправките при бондинга са лесни и безпроблемни.

С течение на времето при бондинга може да се наблюдава преоцветяване или намаляване на блясъка. И в този аспект промените при бондинга са бързо поправими. Прилага се преполиране на бондинга, което връща цвета и блясъка на фотополимерните фасети.

Естетиката при бондинга е много добра, но при фасетите поради факта, че се изработват от керамика и в лаборатория (което от своя страна оскъпява и забавя процеса), естетиката е отлична.

 

Бондинг е гаранция за предни зъби с красива визя

Бондинг за щастлива усмивка

Какви са етапите при изработката на бондинг?

Процедурата при бондинг започва с определяне на цвета. Следва минимално машинно разграпавяване на зъбната повърхност,върху която ще се разположи бондинга. Изработването на бондинга продължава с поставяне на ецващ агент, който да осигури микроретенции в емайла. След като обработваната повърхност се изплакне обилно с вода се нанася бонд (той е свръзката между зъба и фотополимера на бондинга). Следва възстановяването с фотополимер. Операцията завършва с финиране и полиране на бондинга. Трябва да се знае, че докато се изработва бондинга зъбите изъхват, при което придобиват по-бял цват и бондинга е различим.  Няколко часа по-късно, след като зъбите се хидратират, бондинга става незабележим

Бондинга е консервативно решение на достъпна цена за Вашата красива усмивка.

 

Какво представлява бондинга?

Какви са предимствата на бондинга?

Какви са недостатъците на бондинга?

Какви са етапите при изработката на бондинг?

Бондинга е консервативно решение на достъпна цена за Вашата красива усмивка.
ЕТИКЕТИ
бондинг, бондинг цена, бондинг цена София, бондинг цена младост, бонгинг показания, добър зъболекар софия изток, лечение на изтрити предни зъби, зъбни фотополимерни фасети, възстановяване на предни зъби с фотополимер, фотополимерни фасети цена, фотополимерни фасети цена София, лечение на изтрити предни зъби цена София, добър зъболекар за бондинг