Бондинг

     Бондингът е стоматологична манипулация , при която с помощта на висококачествени фотополимери се възстановяват малки счупвания на зъбите , отстраняват се малки дефекти свързани с формата, размера, цвета и от части положението на зъбите. Прилага се и при изтрити зъби, когато изтриването е в по-малки граници. Изпиляванвто е минимално , цената е достъпна. 

     Предимствата на бондинга се изразяват в по-ниската му цена , сравнена с цената на фасетите , по-малко инвазивната методика на изпълнение , провеждането му в едно посещение в зъболекарският кабинет , отличните резултати , възможностите за корекция.

      Недостатъците са относителни и са свързани с по-малката здравика на фотополимерите сравнена с тази на фасетите , но поправките се лесни и безпроблемни. С течение на времето може да се наблюдава преоцветяване или намаляване на блясъка - и в този аспект промените е бързо поправими.

       Процедурата започва с определяне на цвета. Следва минимално машинно разграпавяване на зъбната повърхност. Поставя се ецващ агент , който да осигури микроретенции в емайла . След като обработваната повърхност се изплакне обилно с вода се нанася бонд (той е свръзката мажду зъба и фотополимера). Следва възстановяването с фотополимер. Операцията завършва с финиране и полиране.

Бондинг

Бондинг
ЕТИКЕТИ
бондинг, бондинг цена, достъпна цена, бондинг цена гео милев изток младост, бонгинг показания, добър зъболекар софия яворов изгрев гео милев изток младост, лечение на изтрити зъби, достъпна цена, зъбни фасети, възстановяване на зъби с фотополимер