Отстраняване на зъбен камък

     Заболявянето на венците се причиняваот плака , безцветен слой от бактерии, който се образува върху зъбите . Плаката използва захарите и скорбялата в храната, и при разграждането им се формират киселини в устата. Киселините и бактериите дразнят венците и причиняват зачервчване , болезненост, подуване и лесно кървене. Без ежедневното премахване с конец за зъби, междузъбни четки и почистването със стандартна четка и паста за зъби , плаката се втвърдява олколо зъбите. Образува се зъбен камък. Зъбният камък бива надвенечен -  бледо жълт на цвят, относително мек , разполага се в областта на шийките на зъбите и подвенечен -  твърд , с кафяв цвят , разполага се под венеца . Зъбният камък и възпалението карат венците да се отдръпнат от зъбите като се образуват джобове пълни с зъбен камък и вредни бактерии. Ако не бъдат лекувани тези джобове стават по дълбоки и унищожават костта около зъба, което води до загуба на зъба и хронична инфекция, която може да навлезе в кръвта. Заболявянето на венците е свързано със сърдечно-съдовите заболявания и диабета. Почистванвто на зъбният камък се провежда с ултразвук, ръчно с кюрети, междузъбните повърхности се заглаждат с абразивни ленти и накрая зъбите се полират с гума, четка и паста.

    Много е важно да посещавате Ващият зъболекар за предотвратяване, диагностика и лечение на заболяването на венците. Това е и начинът да удължите живота на пломбите, коронките , мостовете, имплантите във Ващата уста, да запазите естествените си зъби и да поддържате добро здраве.
ЕТИКЕТИ
зъбен камък, зъбен камък почистване цени, венечен джоб лечение цени, зъбен камък почистване гео милев, болезнени венци, кървене от венците, подути венци, гигивит лечение цени, възпалени венци, лечение на възпалени и болезнени венци, почистване с ултразвук, конци за зъби, междузъбни четки за почистване, интердентални четки,