Отстраняване на зъбен камък

Какво представлява и как се образува зъбния камък ?

Заболявянето на венците се причинявана от зъбна плака, безцветен слой от бактерии, който се образува върху зъбите . Зъбната плака използва захарите и скорбялата в храната. При разграждането им се формират киселини в устата. Киселините и бактериите дразнят венците и причиняват зачервчване, болезненост, подуване и лесно кървене. Без ежедневното премахване с конец за зъби, междузъбни четки и почистването със стандартна четка и паста за зъби, зъбната плака се втвърдява олколо зъбите. Образува се зъбен камък.

Какви видове зъбен камък различаваме?

Зъбният камък бива надвенечен -  бледо жълт на цвят, относително мек, разполага се в областта на шийките на зъбите. Зъбния камък може да е и подвенечен -  твърд, с кафяв цвят, разполага се под венеца .

Какво предизвиква зъбния камък?

Зъбният камък и възпалението карат венците да се отдръпнат от зъбите като се образуват джобове пълни с зъбен камък и вредни бактерии. Ако не бъдат лекувани тези джобове причинени от зъбния камък стават по дълбоки и унищожават костта около зъба, което води до загуба на зъба и хронична инфекция, която може да навлезе в кръвта. Заболявянето на венците причинено от зъбния камък е свързано със сърдечно-съдовите заболявания и диабета.

Как се отстранява зъбния камък?

Почистванвто на зъбният камък се провежда с ултразвук, ръчно с кюрети, междузъбните повърхности се заглаждат с абразивни ленти и накрая зъбите се полират с гума, четка и паста.

Профилактика и зъбен камък.

Много е важно да посещавате Вашият зъболекар за предотвратяване, диагностика и лечение на заболяването на венците. Това е и начинът да удължите живота на зъбните пломби, зъбните коронки, зъбните мостове, зъбните импланти във Вашата уста, да запазите естествените си зъби и да поддържате добро общо здраве.
ЕТИКЕТИ
зъбен камък, зъбен камък почистване цени, венечен джоб лечение цени, зъбен камък почистване гео милев, болезнени венци, кървене от венците, подути венци, гигивит лечение цени, възпалени венци, лечение на възпалени и болезнени венци, почистване с ултразвук, конци за зъби, междузъбни четки за почистване, интердентални четки,