Затруднен пробив на мъдреци. Вадене на мъдрец

       При усложнения пробив на мъдреците се наблюдава възпалителна реакция ( перикоронарит, паракоронарит ) , която се проявява с болка стрелкаща към ухото в съответната половина на челюста. При преглъщане тя се засилва. Отварянето на устата е затруднено и ограничено. Влошена е устната хигиена. При прегледа най-често се вижда частично прорязъл мъдрец с оточен , зачервен и болезнен при допир венец. Лигавицата обикновено се оформя като шапчица ( лигавичен капишон ) вурху поникващият мъдрец. Този лигавичен капишон спомага задържането на зъбна плака , травмира се при дъвчене лесно се възпалява. Спонтанно или при натиск може да изтича възпалителна течност. В някои случаи мъдрецът може да се разполага под лигавицата и да не е видим в устната кухина. Установява се реакция от страна на регионалните лимфни възли.

       На рентгенова снимка се вижда наклонен или хоризонтално разположен мъдрец. Анализът на снимката обикновено показва , че по нататъчният пробив на зъба е невъзможен поради липса на място или неправилна позиция на зъба при пробива.

        Лечението се определя от прогнозата за пробив на мъдреца. Ако се прецени ,че място има и позициятя на зъба е правилана  възпалението се лекува с поставянето на дренчета , алвожил под лигавичният капишон и жабурене с елудрил. Оздравителният процес се подпомага с лазерни процедури. Ако възпаленията са чести тогава се практикува изрязване лигавичният капишон. Следва лечение с лазер - терапията с лазер има обезболяващ и противовъзпалителен ефект, ускорявя се значително оздравителният процес.

         Когато се прецени , че пробивът не може да продължи поради липса на място, неправилна позиция на мъдреца или ортодонтски показания се препоръчва изваждане на мъдреца. Затруднено вадене на мъдрец цена   -   120 - 160 лв. 
ЕТИКЕТИ
вадене на мъдрец, вадене на мъдрец цена, вадене на мъдрец Гео Милев, вадене на мъдрец Изток, вадене на мъдрец Студентски град, вадене на мъдрец Редута, вадене на мъдрец Младост, вадене на мъдрец Център, вадене на мъдрец Младост, вадене на мъдрец Слатина, вадене на мъдрец Дружба, вадене на мъдрец Дианабад, вадене на мъдрец Мусагеница, вадене на мъдрец Яворов, вадене на мъдрец София, затруднен пробив на мъдрец, ретиниран мъдрец, изваждане на мъдрец с операция, операция на мъдрец цена, зъболекар Технопарк София, зъболекар Мегапарк София, зъболекар Бизнес Парк София, болка от възпален мъдрец, възпален венец около мъдрец, възпален венец около мъдрец лечение, циркумцизио - премахване на венец над мъдрец

всички статии